Papp Roland

Papp Roland
Budapest, 1995.10.11

Iskolák:
2002-2010 Grassalkovich Antal Általános Iskola
2010-2014 Pesterzsébeti Közgazdasági Szakközépiskola


Tánc ismereteim:
2008-2009 Jamland Hip-Hop Tánciskola /Hip-Hop/
2010-2014 Walkers /Utcai Táncok/
2010- Gyöngyvirág néptánc Együttes /Néptánc/
2012- Rajkó Müvész Együttes /Néptánc/
2013- HuNkuN Tánc Együttes /Populáris táncok/


Papp Roland vagyok, a tánccal már általános iskolában megismerkedtem, ahol órarendbe volt beiktatva heti 1 sváb néptánc óra. Később hatodik osztályos koromban iskola mellett kipróbáltam a hip-hop ot 2006-2008 ig. Ekkor még nem sejtettem, hogy a tánc lesz az egyetlen dolog amiben kiteljesedhetek.
Ahogy Eljött a pályaválasztás és bekerültem középiskolába, akkor már tudtam, hogy van néptánc abban az iskolában ahova jelentkeztem, de nem igazán foglakoztatott a dolog. Aztán mikor az iskola által szervezett gólyatáborba mentem, akkor alkalmam volt kipróbálni a magyar néptáncot, és bekerülhettem a Gyöngyvirág Néptánc Együttesbe. Akkor már éreztem, hogy ez volt az amire vágytam :).Az iskolában találkoztam más táncolni vágyó fiatalokkal,és meg alakítottuk a Walkers nevű csapatot, ahol mindenféle utcai stílust megtanultunk és előadtunk (Hip-Hop, Popping-Locking, Brake, C-walk, Tutting stb...)
Ahogy teltek-múltak az évek a tánctanárom által bekerültem a Rajkó Művész Együttesbe ahol állandó előadáson veszek részt még a mai napig is. Az egyik előadásra eljött Torma Zsolt és felajánlotta a tagságot a HuNKuN Táncegyüttesbe.
Már lassan egy éve vagyok a tánckar tagja és büszkeséggel tölt el, hogy ilyen remek és képzett táncosokkal dolgozhatok együtt.

Ars poetica: „Amikor táncolok, olyankor más vagyok”/LL Junior/